ODTÜ’lülerin Mücadele Önerileri

BAKIN ODTÜ’LÜLER NE DİYOR…BU DAHA BAŞLANGIÇ, İŞTE YAPACAKLARIMIZ:
Madem faşizm hakim, madem diktatörlük baskı var… Şimdi kafayı kullanma zamanı. Ama nasıl,ne yolla? UMUTSUZ OLMAYALIM, HAYIFLANMAYALIM.. Dünyanın birçok yerinde uygulanan bir şeydir.. Mizahta nasıl başarılı olduk, şimdi toplumsal boykotta çağ atlama zamanı…
Bir ülkeyi krize sokmanın en ölümcül maddelerini bu listede vereceğiz, bu liste Yunanistan, Portekiz, Fransa gibi ülkelerde başarıyla uygulanmıştır. Bu yaptırımlar ve bilinç savaşı başarıyla uygulanırsa devlet küser, nazlanır, sonra karar değiştirir… İşte o maddeler.
1- Türkiye’deki markalar, yatırımcılar, işverenler yabancı ağırlıklı.. Yani Türkiye’nin %75 maddi sermayesi yabancılarda.. Ülkeyi geçindiren de buradaki para. Büyük Avm’ler, markalar, iş alanları, mağazalar… Yabancı markaları özellikle ve özellikle AVM’ leri boykot edip bir süre bu olaylar dinene kadar tercih etmemelisiniz.. Çünkü oraya akan para aynı zamanda devlete akan paradır…
2- Devlete yakın bankaların adını söylemeye gerek yok zaten biliyorsunuz. Bu bankalardan bir günde hesabınızda olan paraları çekin, bir defaya mahsus bile olsa çekin paranızı. Eğer bir günde 100 bin insan parasını çekerse krize yol açar. İlk başta küçük çapta bir kriz olsa da sonra dalga dalga yayılacaktır.
3- Küçük esnafları kullanın, mümkünse dışarıdan yemek yemeyin, evinizde yiyin. Yemek yediğiniz tencereleri de vurmalı çalgı olarak kullanmaya devam edin. Bu bir psikolojik sınavdır. Unutmayın psikolojisi çöken kaybeder.
4- Sosyal medya hakimiyeti elinizde olmalı, yalan haberlerden uzak durup toplumsal duyarlılık için atılan tüm bağlantıları paylaşmalısınız. Örgütlü bir internet ayağı olmalı. İnsanların, büyük güçlerin önüne geçemeyeceği sosyal internet ortamı olmalı.
5- Ulaşım araçlarını kullanmak yerine, taksi kullanın veya yürüyerek gidin. Boykot edin, iş yerine gitmeyin. Kamu ve devlette görevli olan arkadaşlar korkusuzca işe gitmemeli. Sendikalar bu arkadaşları örgütlemeli. Yine internet üzerinden örgütlenmeli. Unutmayın kardeşleriniz acı çekerken, 9 yaşındaki bir çocuk bile gaz kapsülü yerken sizler orada değildiniz; unutmayın acıyı.
6- Sokaklarda olun, sokaklardaki insan sayısının her artışında devletin korkusu on kat artar. Yunanistan’da bir eylem olduğu zaman ailedeki tüm bireyler sokakta olur, 4-5 gün eylem sürer ve ülke mahvolur. Sonra yasa değiştirilir ve insanların dediği olur. Sokaklar! İşte sokaklar çok önemli. Faşizm sırasında sokaklar herkesin evidir.
7- Bir süre benzin almayın, bir süre petrollere uğramayın. Buna mecbursunuz. Petrol devlete gelir getiren en büyük ağlardan.
8- Facebook, Twitter gibi ağlarda bir şeyi direkt paylaşmayın, paylaştığınız insanı da zanlı durumuna getirmeyin, copy paste yapın, açık vermeyin.
9- İnternette tüm sosyal kurumlara şikayet yağdırın, onların sizi tehdit ettiği gibi siz de kibar bir dille hepsini tehdit edin. Bu memleket sahipsiz değil arkadaşlar. Bu memleket sadece % 50′nindir diyen başbakandan korkmak var mı? Tabii yok.
10- Ailenizi, bu olaylardan haberdar olmayanları, sülalenizi, yakınınızı, çevrenizi bilinçlendirin. Bilinçlendireceğiniz bir kişi aydınlığın ilk ışığıdır. Faşizm topla tüfekle yenilmez, faşizm beyinle yenilir. Bu olaylardan haberi olmayan milyonlarca insan var.
Belki 10 maddeden hepsini yapamayacaksınız, ama 10 maddeden birini bile yapmak soğuk savaşın ilk kazanımı olacaktır. Unutmayın gezi parkı eylemleri sırasında kapanan yandaş esnafları, markaları, zarara uğrayan bankaları… Şimdi bilinçli bir eylemle daha sarsıcı olun. Neden olmasın ? Ama ilk madde çok önemli.
Bilinçli bir gelecek, aydınlık bir toplum için lütfen yaygınlaştırın. Siz uygulamasanız da belki başkası uygular.
(ODTÜ, çapuling öğrencileri)”
takipçimizden

Metne ilişkin düşüncen nedir?

Muhteşem!
0
Mantıklı.
0
Fena değil.
0
Emin değilim.
0
Mantıksız!
0

Bunları da okumak isteyebilirsiniz:

1 Comment

  1. iyi güzel hosta beyin ile top tüfegi karsi karsiya koymayin bence , karsinizdakiler bilinclenmis bir cogunluga bile tankla topla saldiracak kimseler, fasistler bunlar fasist…

Comments are closed.