Gün Zileli’nin yeni çalışması Anarşizme Kenar Notları çıktı!
Zileli, bu toprakların çıkardığı en üretken anarşist yazar kuşkusuz. Biz okurlar içinse bunun faydası, yaklaşık otuz yıla yayılmış üretimin net bir panoramasını bu kitapta görebilmek.Gün Zileli’nin bu çalışması entelektüel çevrelerimizde pek alışık olmadığımız bir üslupta: yer yer özeleştiri, yer yer fikren kendini yeniden konumlandırma, yer yer de eleştirinin dozunu arttırma…
“Anarşizme Kenar Notları” düşünce evrenimize evrimsel bir yaklaşım sunuyor. Düşüncelerin nasıl evrildiğini delillerle anlatmakla kalmıyor, bunu kendi düşünce evrimini ifşa ederek, kendisini hedef tahtasına koyarak yapıyor. Ne cesaret!
Bu manada, eşi az bulunur bir eser ‘Anarşizme Kenar Notları’.
Kitabı okuyunca farkedeceksiniz 400’e yakın dipnotla, kenar notuyla zenginleştirilmiş bir çalışma elinizdeki. Dolayısıyla, okura bu notları es geçmemesini anımsatalım.
Çalışmayı sadece 7 Liraya sitemizden satın alabilirsiniz:
http://propagandayayinlari.net/notlar.html
http://propagandayayinlari.net/dukkan/
Tüm kitaplarımız Türkiye’de babil.com / calibro internet sitesinde ve ayrıca idefix, Google Play, iTunes, Smashwords, Scribd gibi uluslararası ekitap portallarında da bulunmaktadır. Kitabın Google Books üzerinden önizlemesini yapmak da mümkündür. Kitabın kapak tasarımı İç Mihrak kolektifi tarafından yapılmıştır.
Bu duyurumuzu sosyal medyada yaymanız bizi mutlu edecektir.
iletisim@propagandayayinlari.net
http://propagandayayinlari.net
Twitter: @propagandaY
Selamlar Gün Bey
İlerleyen zamanlarda bu çalışmayı basılı olarak yayımlamayı düşünüyor musunuz? Kitabın önizlemesinden gördüğüm kadarıyla bu kitabın mutlaka basılı olarak yayımlanmasını da arzu ederim. Yazar veya düşünürlerin uzun yıllar boyu çeşitli mecralarda yazılan yazılarının gelecekte yitip gitmemesi adına toplu olarak yayımlanmasını çok önemli buluyorum. Bu açıdan da geçmiş yılların birikimi adına çok değerli bir çalışma. Kitapta yer alan birçok yazıya ulaşma imkanı bulunmayan biri olarak toplu olarak okuma imkanı yarattığı için kendi adıma size ve yayıncılara teşekkür ederim.
Ben kendi adıma isterim de, basan çıkar mı bilemem. Biliyorsunuz, bu zamanda kâr getirmeyen kitabı kimse basmak istemiyor.
Tekrardan Selamlar Gün Bey
Kitabınızı Google Play üzerinden satın aldım. Bugüne kadar hep basılı kitabı tercih ediyordum. Fakat bu kitapla beraber anladım ki elektronik kitaba mesafeli durmam da biraz yersizmiş. Google’ın Kitaplar uygulamasına yüklenen kitap tablet bilgisayar üzerinden çok rahat okunabiliyor. Bu durum elektronik kitaba olan önyargımı tamamen yok etti.
Elektronik yayıncılık üzerine biraz düşününce de baskı, depolama, dağıtım maliyetlerinin sıfıra inmesiyle kitabın maliyeti yarıdan daha fazla oranda düşüyor. Matbaacılar, dağıtımcılar, depo sahipleri, kitabevleri aradan çıkıyor. Yazarın ve yayınevi çalışanlarının kazancı aynı kalıyor. Okuyucu da uygun bir fiyata kitabı satın alıyor. Aradan çıkanların bu durum zararına olsa da Türkiye’de onlara yetecek kadar iyi veya kötü kitap basılıyor ve satış yapıyor (Olması gereken durum çok daha iyi kitabın nüfusa oranla çok daha büyük satışlara ulaşması. Fakat Türkiye’nin durumu neden sonuçlarıyla birlikte ortada). Sonuç olarak nitelikli bir kitabın basımının yapılmasına engel olan tüm ekonomik şartlara karşı elektronik yayıncılık mâkul bir alternatif gözüküyor.